Напишете дума/думи за търсене

Зимно засаждане на нови фиданки

Препоръчително е само в топлите райони

В най-южните райони на страната, както и по Черноморието, често се практикува зимно засаждане на различни овощни дървета. Разбира се, почвата не трябва да е замръзнала, както и в последващия период да не се очаква рязко застудяване на времето.
По принцип препоръката е да се избягва да се засажда орех.

Дръвчетата:

Непосредствено преди засаждането фиданките се преглеждат внимателно. Те трябва да са здрави и да отговарят на следните изисквания:

* височина над 100-110 см

* да са с най-малко 3 скелетни клони

* да имат минимум 3 корена с дължина 30-35 см

Посадъчни ямки

Засаждането на овошките се извършва в предварително изкопани за целта посадъчни ями. Дълбочината им зависи от механичния състав на почвата. При леки, пропускливи и топли почви те са с размери 50 х 50 х 50, а при тежки почви са с по-голяма дълбочина.

В изкопаните ями се внасят около: 100-200 г суперфосфат, 80-100 г калиев сулфат и 10-12 кг угнил оборски тор примесен с почва от повърхностния слой.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Една от най-великите фигури в историята не само на баскетбола, но на спорта въобще - Кобе Брайънт, и 13-годишната Джиана загинаха трагично заедно с още 7 души при катастрофа край град Калабасас, Калифорния, на хеликоптера, с който пътуваха, на 26 януари 2020 г. Легендата на “Лос Анджелис Лейкърс” бе на 41 г
“Шоуто на Николаос Цитиридис” се връща на 1 февруари Гала била отказала двойно по-голяма заплата от своята, за да се премести от Нова тв в Би Ти Ви. Поканата към нея била да заеме мястото на Деси Стоянова и Сашо Кадиев и вместо “Преди обед” да прави предаване, подобно на “На кафе” - това, което тя води по Нова тв
Алберт Попов завърши на шесто място нощния слалом в Шладминг и така постигна най-доброто си класиране този сезон. Така той дублира класирането си от 2019 година, в най-престижното състезание за световната купа. С девето време в първия манш и осмо във втория Алберт остана на 1,54 сек от победителя Марко Шварц (Австрия)

Градина 24 / Дръвчета