Напишете дума/думи за търсене

Почвена смес за разсадите

Най-често почвената смес, която се използва за разсадите вкъщи, е съставена от обикновена почва и прегорял оборски тор, като съотношението е 1:1.

Не се препоръчва да вземате почва от градината, защото съдържа причинители на болести и зимуващи форми на неприятели. Ако все пак решите да ползвате такава, задължително трябва да я обеззаразите.
Най-подходяща за разсадите е чимовката.

Как да я подобрите

* Ако почвата е тежка, глинеста, добре е да добавите малко речен пясък. Съотношението тогава трябва да е 1:1:1.

* Ако почвата е бедна, оборският тор може да се увеличи до съотношение 2:1:1.

Освен това торопочвената смес ще се обогати, ако на всеки кубически метър почва добавите 1,2 кг суперфосфат, 0,6 кг калиев сулфат и 0,4 кг амониева селитра.

Добре е към торопочвената смес да се прибавят торф, който е с по-дребна фракция, компост и други подходящи материали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
“Шоуто на Николаос Цитиридис” се връща на 1 февруари Гала била отказала двойно по-голяма заплата от своята, за да се премести от Нова тв в Би Ти Ви. Поканата към нея била да заеме мястото на Деси Стоянова и Сашо Кадиев и вместо “Преди обед” да прави предаване, подобно на “На кафе” - това, което тя води по Нова тв
Алберт Попов завърши на шесто място нощния слалом в Шладминг и така постигна най-доброто си класиране този сезон. Така той дублира класирането си от 2019 година, в най-престижното състезание за световната купа. С девето време в първия манш и осмо във втория Алберт остана на 1,54 сек от победителя Марко Шварц (Австрия)
Средно 45 българи са умирали на ден Въпреки новите щамове в Англия и Южна Африка броят на новите заразени намалява За поредна седмица има позитивна статистика на коронавируса за България. Броят на активните болни под отчет е намалял с 13 хиляди (33%) до 26 582. Лежащите в болници с COVID-19 са 2822 - с 15% надолу

Градина 24 / Зеленчуци