Напишете дума/думи за търсене

Кукурякът в 4 сезона

Този ранобудник завладява сърцата на градинарите рано-рано през годината с цветовете си. Грижите за него не са никак сложни. Важно е обаче да отбележим, че трудно привиква към нови условия. Веднъж приспособен, ще оцелява практически сам в градината. Но, ако искате да му се наслаждавате максимално, трябва да се придържате към календара.

Рано напролет

Стига условията да го позволяват подхранете с бавнодействащи торове. Мулчирайте почвената повърхност с компост и органична материя, когато новият растеж започне. Почистете старите листа, за да освободите място за нови, а и за да могат красивите цветове да се откроят.

Ако скоро сте се сдобили с кукуряк в саксия, добре е да съобразите засаждането на постоянно място с метеорологичната прогноза за идните няколко седмици.

С напредване на сезона

Не пропускайте да поливате, ако няма достатъчно пролетни дъждове.

 В късната пролет

Внимавайте за неприятели. Охлювите и листните въшки са едни от най-опасните врагове на кукуряка. Взимайте мерки навреме. След като прецъфтят, почистете старите цветоносни стъбла.

Ако сте решили да събирате семена, имайте предвид, че новите хибридни сортове няма да дадат добри резултати.

През горещото лято

Ако сте допуснали самозасяване, може да разсадите поникналите млади растения. В случай, че се съмнявате в качеството им, най-добре е просто да ги отстраните. Пак ще повторим – новите хибридни сортове не дават същото поколение, както майчиното растение.

Редно е да почиствате редовно пожълтелите и повредени по една или друга причина листа.

В края на есента

Време е за нова доза подхранване. Добра идея е и да мулчирате със слама или борови кори, но внимавайте. Розетката не бива да се покрива с органичната материя, защото лесно ще се повреди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Управляващите обявиха водачите си Лидерите застават един срещу друг в два региона - Пловдив и 25-и МИР в столицата Женска битка в Добрич и в Кърджали Дончев VS Дончев в Габрово Поне осем кървави дербита между двете най-големи политически сили се оформят за започващата в петък предизборна кампания. Това стана ясно
Блясъкът се завърна на виртуалната церемония за наградите "Златен глобус", в която номинираните и наградените се включваха чрез Zoom от различни точки на света, съобщи Асошиейтед прес. Джейсън Съдейкис заложи на суичър в цветовете на дъгата по дизайн на сестра му и бързо се превърна в хит в социалните мрежи
- Втора е Данка Люртова от Карлово, трети - Йордан Кръстанов (СДС) от с. Синитево, Пазарджишко - Представиха новата Менда Стоянова, тя е на 7-мо място - Ген. Константин Попов отсъства от листата Имах пълна подкрепа от премиера Бойко Борисов и министрите. Номинацията ми за водач на листата на ГЕРБ за Пловдив-област я приемам като доверие и оценка

Градина 24 / Цветя