Напишете дума/думи за търсене

Билки за саксийки

Красивата и ползотворна билкова градинка не е необходимо да е много голяма. Дори не е необходимо да отглеждате ароматните растения в градина. Повечето от тях се справят отлично в контейнери и на балкона.

А ето и няколко благоуханни билета, които всеки може да отгледа, при това без особено големи усилия:

* Босилек - сега е момента да си засеете семенца. Отредете слънчево място и богата почва на тази ароматна билка и подправка. 

* Шивес - многогодишен и ароматен заместител на лука. Цветовете също са ядливи и със сигурност ще допринесат за вашите кулинарни шедьоври. Растенията обичат слънце и умерени поливки. Могат да зимуват навън.

* Кориандър - има нужда от дълбока саксия. Започнете отглеждането му от семена, но имайте предвид, че ще поникнат бавно. Леко засенчване в най-големите горещини е препоръчително.

* Тарос - тази билка се използва най-често във френски рибни ястия. Слави се със сухо- и студоустойчивост.

* Маточина - има склонност да се самонастанява на големи площи, затова отглеждането в контейнер е за предпочитане. Билето обича слънце и се отглежда практически само.

* Лимонова върбинка - храстчето не е много познато, но пък има ценни вкусови качества. Не е студоустойчиво - отглежда се лесно, но трябва да се прибира. Избягвайте подхранване с изкуствени торове.

* Майорана - интересна подправка за още по-интересни ястия. Обича слънце и без проблем се отглежда в контейнер. В по-студените райони на страната трябва да се прибира или да се разглежда като едногодишно растение.

В саксии също могат да се отглеждат мента, розмарин, риган, салвия, мащерка и други.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Блясъкът се завърна на виртуалната церемония за наградите "Златен глобус", в която номинираните и наградените се включваха чрез Zoom от различни точки на света, съобщи Асошиейтед прес. Джейсън Съдейкис заложи на суичър в цветовете на дъгата по дизайн на сестра му и бързо се превърна в хит в социалните мрежи
- Втора е Данка Люртова от Карлово, трети - Йордан Кръстанов (СДС) от с. Синитево, Пазарджишко - Представиха новата Менда Стоянова, тя е на 7-мо място - Ген. Константин Попов отсъства от листата Имах пълна подкрепа от премиера Бойко Борисов и министрите. Номинацията ми за водач на листата на ГЕРБ за Пловдив-област я приемам като доверие и оценка
Промяна в закона дава възможност да не плащаме втори път, ако сме сгрешили данните Ако объркаме регистрационния номер, държавата на регистрация или категорията на превозното средство, за което сме купили винетка, вече ще можем да поправим грешката, без да се налага да плащаме за документа повторно. Това предвиждат промени в Закона за пътищата

Градина 24 / Билки