Напишете дума/думи за търсене

Морковите се сеят през няколко дни

Морковите могат да се сеят в голям интервал от време - от февруари до средата на юни.

Добре е да засеете морковите възможно по-рано, когато в почвата има достатъчно влага. Така семената ще поникнат много по-бързо и безпроблемно.

При по-късно засяване почвата трябва предварително да се ороси, а след сеитбата също да се полива редовно.

Често се дава съвет сеитбата да се направи поне на 3-4 етапа. Така ще имате моркови през цялото лято, а от последното прибиране - ще направите зимнината и ще оставите за съхранение през зимата.

Важно за кореноплодната култура

* Морковите предпочитат хладния климат. Семената поникват при ниски температури, затова могат се засяват в края на зимата - началото на пролетта. При високи температури - 30 градуса кореноплодите загрубяват и се деформират.

* Те са много светлолюбиви растения. Затова им изберете слънчево и открито място.

* За да поникнат и в началото на развитието си морковите изискват много вода. По-късно издържат и на засушаване, но ако искате да отгледате качествени кореноплоди - поливайте периодично през цялата вегетация.

* Растенията предпочитат леки почви. Тежките и сбити почви не позволяват на кореноплодите да се развиват правилно и те се деформират.

* Морковите може да засеете на място, където миналата година сте отглеждали домати, пипер, патладжан, краставици, зеле.

При нужда посевът с моркови се прорежда, за да се образуват качествени коренополоди

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Бизнесменът Николай Банев, който е в ареста от 2 години, е с коронавирус от събота. Тогава е бил диагностициран. Новината съобщи един от адвокатите му Христо Ботев. Според защитника му бил "изоставен в един изолатор в затвора, където нямало нито медикаменти, нито подходящи условия". "Надявам се поне да го преместят в лечебно заведение", каза Ботев
Управляващите обявиха водачите си Лидерите застават един срещу друг в два региона - Пловдив и 25-и МИР в столицата Женска битка в Добрич и в Кърджали Дончев VS Дончев в Габрово Поне осем кървави дербита между двете най-големи политически сили се оформят за започващата в петък предизборна кампания. Това стана ясно
Блясъкът се завърна на виртуалната церемония за наградите "Златен глобус", в която номинираните и наградените се включваха чрез Zoom от различни точки на света, съобщи Асошиейтед прес. Джейсън Съдейкис заложи на суичър в цветовете на дъгата по дизайн на сестра му и бързо се превърна в хит в социалните мрежи

Градина 24 / Зеленчуци