Напишете дума/думи за търсене

Миниоранжерия

Лека и лесно преносима 

Малка, лека, лесна за построяване и пренасяне - тази оранжерия е идеално съоръжение, ако искате да отгледате разсада си наблизо (например на терасата в малък апартамент) и после да го засадите по-далеч в зеленчукова градина или на вилата.

Нуждаете се от няколко евтини материали: 

 
 

* пластмасова щайга, на снимката е в размер 42х42 см.;

* полипропиленови тръби Ф 20 мм/ 4,5 м.;

* 20 свински опашки;

* 2 броя прозрачен полиетилен 80 х 150 см и 60 х 100 см.;

* 16 броя скоби за закрепване.

Ще си помогнете със следните инструменти: бормашина, клещи, ножица, ролетка.

 

Стъпка 1: Закрепете тръбите на щайгата 

 

Изберете четири PVC тръби, две от които с около 10 см по-ниски – на снимката са две от 50 см и две от 60 см. Закрепете ги на щайгата със свински опашки, които промушвате в отвори на щайгата, пробити с бормашината.

Стъпка 2: Свържете ги 

 

Пробийте дупки близо до ръба на всяка тръба, за да можете да ги свържете помежду им със свински опашки.
На снимката са използвани две тръби от 40 см. (върху ниските и високите тръби) и две от 39 см. (поставени от ръба на високите тръби до ръба на ниските).

Стъпка 3: Затворете оранжерията с найлона 

 

С голямото парче найлон - 80 х 150 см, затворете страните на оранжерията. След това - таванът и вратата с парчето в размер 60 х 100 см.

Закопчайте със скоби за закрепване. От страната, която ще е врата, закрепете тежест, както е показано на снимката, с парче от PVC тръба.
Алтернативно, скобите могат да бъдат направени от дължини на маркуч от PVC с по-голям диаметър.

Стъпка 4: Посейте семената 

 

След като сте направили своята мини оранжерия е време да я тествате. Посейте семената в добра почва и следете как растат вашите бъдещи зеленчукови култури.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Един от най-добрите футболисти в историята на България Христо Стоичков бе приятно изненадан с подарък от един от символите на футбола в Англия през последните две десетилетия Дейвид Бекъм. Това е тениска на "Интер Маями" с неговото име и №8 на гърба! Отборът от Флорида е собственост на Дейвид Бекъм и той прави всичко възможно да популяризира
Софийската градска прокуратура е назначила три експертизи Злощастната случка на метростанция "Летище София" вчера е следствие от битова свада, а мъжът е използвал огнестрелното оръжие, защото е имал такова, казва криминалният експерт Иван Савов. Пострадалата жена все още е в изключително тежко състояние в болница "Св
КПКОНПИ внася в съда иск срещу Георги Семерджиев-Жоро Шопа за отнемане на имущество за 1,5 млн. лв., съобщават от институцията, ръководена от Сотир Цацаров. В исковата молба е включен също 1 недвижим имот, както и лек автомобил. Семерджиев е обвинен от прокуратурата за участие в престъпна група за данъчни престъпления

Градина 24 / Зеленчуци