Напишете дума/думи за търсене

Ефектна тиландсия върху кора

Красавицата ще се развива чудесно закачена и на макраме. Позабравеното изкуство все повече си проправя път в модерните стилове на интериорния дизайн.

Епифитното растение тиландсия е родом от тропическите гори на Южна Америка. Там расте по кората на дърветата, така че е добре да му осигурите същите условия и в домашната градина.

Засадете розетката върху кора от дъб или върху клон на друго широколистно дърво. Изглежда интересно и в стъкленица върху камъни. Особено ефектно е висящо просто във въздуха, но тогава е необходима много висока влажност. В розетката му трябва да се капе подхранващ разтвор от време на време.

Тиландсията има нужда от светлина, влажен въздух и умерено подхранване. През зимата задължително я осветявайте допълнително. Тъй като натрупва хранителни вещества в месестите си листа, тя се тори веднъж в месеца. Внимавайте да не прекалите, защото цветето ще загине. Но пък без редовно подхранване няма да цъфти.

През лятото цветето се чувства добре на открито. Изберете му място, на което няма да бъде огрявано от слънцето през целия ден, а само сутрин или вечер.

Цъфтежът на интересното растение може да продължи от няколко дни до цяла година в зависимост от сорта. Цветовата палитра е много богата. Размножава се от дъщерни растения, които се появяват около розетката на майчиното след прецъфтяване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Намалява и застаряване населението ни - този процес продължава, както намаляват и коефициентът на обща раждаемост, и детската смъртност. Това сочи проучване на Национлния статистически институт за демографската ситуация в страната за миналата година. Оказва се, че през 2020 година са емигрирали 6 649 души, като 36,1% са на възраст 20 - 39 години
Съдии, прокурори и следователи нямат задължение да декларират имущество и конфликт на интереси пред Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), съобщават от институцията, ръководена от Сотир Цацаров. На 1 април комисията е взела решението по смисъла на Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество
“Живей умно” е специален проект на “24 часа”, провокиран от новите реалности в живота ни. Ще ви разкажем във вестника и на сайта 24chasa.bg как отговорният бизнес помага реално на хората да живеят по-умно, като пестят енергия, време, ресурси. Иновациите, с които ще ви запознаем, са в различни области

Градина 24 / Цветя