Напишете дума/думи за търсене

Всяка китка крие магия

В древността приписвали магични свойства на растенията и цветята. Всяко имало предназначение: едни трябвало да донесат богатство на стопаните си, други - за прогонят скандалите и да стимулират любовта. А за някои се твърдяло, че имат нечиста сила.

В днешно време също има подобни вярвания, вече облечени в наука. Според фитоенергетиците растенията притежават определена енергия, а тя оказва различно влияние върху хората.

Азалията разпръсква около себе си не само красотата на ярките си цветове, но и положителна енергия, която оказва благотворно влияние върху съпружеската любов. Затова често я подаряват на младоженци. Но те трябва да знаят, че цветето изисква светлина, умерено прохладно помещение и много висока въздушна влажност. Иначе гарантът за семейното щастие бързо ще загине.

Фитоенергетиците препоръчват да поставите саксия с азалия до вас, когато взимате важни семейни решения. Твърдят, че тя ще ви помогне да избегнете безцелните спорове.

Бегонията защитава своите стопани от въздействието на негативна енергия, като я преобразува в позитивна и успокояваща. За да се радвате на полезния ефект по-дълго, дръжте саксията на сенчесто място, не допускайте до листата да достигат преки слънчеви лъчи. Внимавайте да не прекалите с поливките - месестите тръбести стъбла бързо загниват.

Кактусите са стражът на дома, не допускат лошата енергия в него. Едва ли има научно доказателство точно за това, но пък учените са доказали, че бодливите растения поглъщат вредните излъчвания от електрониката. Така че си дръжте една саксийка с кактус до компютъра за всеки случай.

Обяснението за положителното влияние на лимона върху настроението на хората е лесно - всички части на цитрусовото дръвче излъчват мирис, който стимулира организма. Ако по принцип сте си весели, все пак си засадете лимон. Фитоенергетиците ви обещават финансово благоденствие и ръст в кариерата, ако сте по-често в неговата компания.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Намалява и застаряване населението ни - този процес продължава, както намаляват и коефициентът на обща раждаемост, и детската смъртност. Това сочи проучване на Национлния статистически институт за демографската ситуация в страната за миналата година. Оказва се, че през 2020 година са емигрирали 6 649 души, като 36,1% са на възраст 20 - 39 години
Съдии, прокурори и следователи нямат задължение да декларират имущество и конфликт на интереси пред Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), съобщават от институцията, ръководена от Сотир Цацаров. На 1 април комисията е взела решението по смисъла на Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество
“Живей умно” е специален проект на “24 часа”, провокиран от новите реалности в живота ни. Ще ви разкажем във вестника и на сайта 24chasa.bg как отговорният бизнес помага реално на хората да живеят по-умно, като пестят енергия, време, ресурси. Иновациите, с които ще ви запознаем, са в различни области

Градина 24 / Цветя