Напишете дума/думи за търсене

Направи си сам: Преносима мивка за ръце


Идеална за селскостопански двор, вила или къмпинг

Редовното миене на ръце е задължително не само по време и след извършване на селскостопанска или градинарска дейност, но и винаги, когато се срещаме с приятели, гости и съседи. Затова лекарката и хоби градинарка Мерили Кар е измайсторила хитра външна преносима мивка от кофа, чието кранче не се обслужва с ръце.
От течаща вода се нуждаем навсякъде, дори и да няма водопроводна инсталация. Така че тази мивка е идеална, както за селскостопански двор, градина на вилата (особено ако в района ви често сте на воден режим), къмпинг, а защо не и на фермерски пазари и фестивали.
И не на последно място тя е евтина, лесна и бърза за изработване.

Използва се пластмасова кофа. Можете да я направите и да я вземете на къмпинг. Или да си организирате работна сбирка с приятели и съседи и да приготвите няколко такива мивки, които да съхранявате една в друга в гараж или мазе. Стане ли нужда от тях, веднага да ги извадите и да ги напълните с вода. Да се захващаме за работа!
Консумативи:

  • Пластмасова кофа с капак;

Съвет: Ако искате да използвате станцията за миене на ръце на закрито или не искате да създавате кална локва, използвайте втора кофа, за да събира водата.

  • Канелка за бидон/диспенсър;
  • Парче дървена дъска за крачен педал – с дължина 30 см и широчина 8-10 см.;
  • 2 куки;
  • Здрав шнур, около 2,5 метра;
  • Сапун на връв или в найлонов чорап.

Ще са ви нужни следните инструменти: бормашина, боркорона за пробиване на дърво 19 мм и бургия, чук и пирон.


Стъпка 1: Направете дупчица на дръжката на кранчето
Първото нещо, което ще направим, е да пробием дупка на дръжката на кранчето. Но предварително внимавайте да не сбъркате с каква канелка ще се снабдите. Дръжката трябва да се надига нагоре и надолу, не да се върти или завърта настрани. В магазинната мрежа такива канелки по-често се определят, че са за диспенсъри, а не за бидони. С върха на пирончето може леко да отбележите дупката.


Стъпка 2: Ред е да пробиете кофата


Втора стъпка е да пробиете дупка на кофата там, където ще бъде кранчето, с боркороната и бургия, поставени на бормашината. Мястото е в ниската част, за да може да се използва колкото се може повече вода, останала на дъното.
Маркирайте с флумастер, след което отбележете малка дупчица с пирона и чука. Когато започнете да пробивате, върхът на бургията трябва да застане на дупчицата, която направихте с пирона.

Стъпка 3: Прикрепете канелката към кофата

Ако кранчето има 2 силиконови гумички, едната трябва да е в предната част, а другата във вътрешната част на кофата. Те добре предпазват от прокапване. Ако е в комплект с гайка, затегнете я също във вътрешната част на кофата.

Стъпка 4: Закачете двете куки 

 

На снимката е показана кофа с три реда ръбове. Ако нямаме такава, ще забиваме малки дупчици с помощта на пирона на последния ни ръб или по самата кофа.

Първата трябва да е точно над кранчето. Втората – от дясно или от ляво на около 15 см от първата кука.

Сега прокарайте въжето през куките. Първо трябва да вържете единия му край за дръжката на канелката. След това да прекарате през двете куки и после изрежете няколко сантиметра под дъното на кофата и завържете края му като примка. Това се прави с цел да може да променяме дължината на шнура, който държи педала.

Последна стъпка: Нанижете педала 


Ще направим две дупки от едната страна с бормашината. През тях ще мине въжето, което ще завържем, ще изберем подходяща дължина (по-дълго, за да можем да променяме мястото му на завързване, ако местим кофата на по-високо или по-ниско място) и ще отрежем края му. Него ще завържем за примката на другото въженце.
От другата страна на кофата може да завържете въженце със сапуна.

*По материали на www.instructables.com

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Руски учени разработват биопродукт, който ще осигури възможност медицинските маски да се изхвърлят, без да нанасят вреди на околната среда, пише в. "Известия". Изследователите от Кубанския държавен университет търсят бактерии в три вида почва - градска, чернозем и крайбрежна, които активно се "хранят" с полипропилен - основен компонент на
Това кога черната кутия на разбилия се МиГ-29 ще замине за Русия и какви ще бъдат резултатите ще видим в близко бъдеще, надявам се, когато бъдат процедурно уредени въпросите за нейното изпращане. Това каза пред журналисти в отговор на въпрос заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, цитиран от БТА
Влад Тенев вече официално е най-богатият българин. Той е единият от основателите на Robinhood - американска палтформа за бърз достъп до фондовите пазари. След снощният дебют на компанията на борсата NASDAQ личното му богатство е оценено от агенция "Блумбърг" на 2.4 милиарда долара. Съратникът му Байджут Бхат е с 2.8 млрд

Градина 24 / Дизайн