Напишете дума/думи за търсене

Столове от варел за градината

Не само въображение, но са нужни и ясен план и майсторлък

На прага на пролетта и най-обикновени метални варели могат да бъдат източник на креативност, за да вдъхнем нов живот в градината. Като например с тези елегантни столове, които могат да намерят място във вашия дом или да красят двора ви.

Нужен ви е подробен план преди да започнете, както и да се снабдите с нужните консумативи.

Какво да приготвите: празни варели; шперплат; материал за седалката (кожа и дунапрен); гумен кант за мебели; метални скоби; боя; поп-нитове и винтове.

Има няколко начина за изрязване на варела в зависимост от това каква крайна форма искаме. В случая е представен дизайн, който ще ни позволи да имаме доста висока облегалка, както и да направим два стола от един варел.

Стъпка 1: Планиране 

Взимаме размерите на варела. От голяма помощ може да бъде CAD програма за 3D моделиране, за да направим скица.

Нарисувайте варела „отворен“. Основните размери се определят от това, което изглежда добре, когато скицирате линиите на изрязване. Най-важното нещо, с което трябва да се съобразите, е когато добавяте ред, да речем горе вляво, трябва да добавите същия в горния десен ъгъл. За да сте сигурни, че сте направили двойна симетрична форма, може да тествате своята скица като копирате горната половина, обърнете я и наложите върху другата половина.

Стъпка 2: Къде да режем? 

За да маркираме по-лесно линиите, изрежете радиуса на кривите върху парче хартия, за да можете по-лесно да ги нарисувате върху извитата повърхност. След като определим централната линия (например от логото на варела), започваме да чертаем с молив.

Стъпка 3: Най-трудната част 

За рязането ще са ни нужни ъглошлайф с тънък диск и прав шлайф. Защитете се с маска за цяло лице или предпазни очила. Започнете с повторно маркиране на линиите с правия шлайф, който основно отстранява боята. Така ще виждаме линиите по-лесно, когато използваме ъглошлайфа. След това с него изрежете хоризонталните и вертикалните линии. Ако ъглите ви затрудняват, може да се връщате към правия шлайф.

След като сме изрязали варела, можем да видим как двете половини са еднакви. Минете краищата с малко шкурка, за да премахнете по-голямата част от остротата.
СНИМКИ:

Стъпка 4: Ред е на седалката и облегалката 

 
 
 

Изрязваме кръгло парче от 18-милиметров шперплат в същия диаметър, който сме измерили по-рано на варела. В същите размери правим и двата дунапрена. За да ги оформите, може да си помогнете като ги изрежете наполовина. Оформете ръбовете, за да не са остри. Опънете кожата и я закрепете към шперплата с много телбод.

За облегалката използваме четири парчета шперплат, покрити както седалката с дунапрен и кожа. Закрепете ги на парче твърд картон с винтове. Преди това обаче можете да увиете картона с парче непромокаем плат/полиетилен.

Стъпка 5: Да боядисаме 

Тук вече е същинският момент на индивидуалното творчество. В случая, за да се запази усещането за „индъстриъл“ стила на варела, е боядисана само вътрешната част. Тъй като под седалката ще има "рафт“, за там е избран тъмен цвят. В контраст на него са ярките цветове за частта на облегалката.

Стъпка 6: Закрепване на меките части 

 

Седалката лесно можем да закрепим със скоби за стелажи, поп-нитове и нитачка. Четири стелажни скоби ще свършат работа. Закрепете облегалката на варела с четири винта.

Финална стъпка е да прикрием ръбовете на варелите, например с гумено уплътнение за автомобил.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Съдии, прокурори и следователи нямат задължение да декларират имущество и конфликт на интереси пред Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), съобщават от институцията, ръководена от Сотир Цацаров. На 1 април комисията е взела решението по смисъла на Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество
“Живей умно” е специален проект на “24 часа”, провокиран от новите реалности в живота ни. Ще ви разкажем във вестника и на сайта 24chasa.bg как отговорният бизнес помага реално на хората да живеят по-умно, като пестят енергия, време, ресурси. Иновациите, с които ще ви запознаем, са в различни области
Вчера в Суджоу се проведе годишната конференция за индустрията за изкуствен интелект в Китай за 2020 г. Докладът за развитието на сферата показва, че по брой на заявки за патенти за изкуствен интелект през последните десет години, Китай успява да поддържа първо място света, предава радио Китай. Броят на глобалните заявки за патенти в сферата през

Градина 24 / Дизайн