Напишете дума/думи за търсене

Те ще цъфтят цяло лято

Мечтата на всеки градинар е да се радва на цветове целогодишно. Най-силно е това желание през пролетта и през лятото. Разнообразието от видове, цветове, шарки, височини, ширини, форми е толкова огромно, че никой не се наема да изброи всички, включително сортовете и хибридите.

Единственият недостатък на цветята у нас е тяхната сезонност. Няма, или по-скоро, малко са онези растения, които да започнат да цъфтят през пролетта с първите топли дни и да продължат без да спират чак до първите есенни слани и сериозни студове. 

Първото, което ни хрумва на първо четене са едногодишните цветя - тагетеси, алисум, мимулис, петунии, калибрахоета, вербени, бакопа и още много, много други.

Но няма да се изчерпим само с това. Фаворити сред дълго цъфтящите са мини карамфилчтата в градината и пеларгониите на балкона, а ето и още предложения:

Абутилон - може да очаквате изключително богат и продължителен цъфтеж, стига да хванете цаката на растението. Осигурете слънце, редовни поливки и значителни дози храна.

Кампанули - Особено стелещите и каскадните представители на камбанките са много подходящи за балкони и за предните редици на цветните лехи. Колкото по-често се почистват прецъфтелите цветове, толкова повече нови ще се появяват. 

Кореопсис - Жълтите маргаритоподобни цветове на слънчевия кореопсис със сигурност ще разведрят всяко кътче. 

В списъка можем да добавим още непета, гераниумите и сакъзите, пенстемон и други.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"В страната пристигнаха 62 010 дози от ваксината на Pfizer. Всеки месец ще пристигат по толкова. От следващия месец се очаква да пристигнат и допълнителни доставки. Това каза на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. "Наличните ваксини във ваксинационните центрове са на AstraZeneca
3 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медал в двубоя. 8 златни, 8 сребърни и 3 бронзови отличия с тези в отделните движения. Второ място в класирането по медали след Украйна. Звучи като нещо нормално за България в щангите. Но не се бе случвало от 17 години насам. На първенството в Киев взехме 6 титли - Севдалин Минчев, Милен Добрев, Алан Цагаев
Намалява и застаряване населението ни - този процес продължава, както намаляват и коефициентът на обща раждаемост, и детската смъртност. Това сочи проучване на Националния статистически институт за демографската ситуация в страната за миналата година. Оказва се, че през 2020 година са емигрирали 6 649 души, като 36,1% са на възраст 20 - 39 години

Градина 24 / Цветя