Напишете дума/думи за търсене

Превърнете домашната градина в новото си любимо място за разпускане

С редуване на топли слънчеви дни и обилен снеговалеж посрещнахме пролетта тази година. Сезонът, по време на който всичко в природата се разбужда, а растенията се обагрят с най-различни цветове, все пак настъпи и съвсем скоро ще заменим дебелите якета с нещо по-тънко.

И макар да се налага да стоим повече у дома заради промените в начина ни на работа и наложените противоепидемични мерки, не трябва да забравяме, че с малко усилия можем да превърнем градината в новото си любимо място за разпускане, тренировки на открито и приемане на витамин D от слънчеви лъчи.

За нейния красив облик е необходимо да се погрижим и с правилната подготовка. Обърнахме се за експертни съвети към HomeMax, където може да откриете хиляди продукти и решения за дома и градината, подходящи за всеки бюджет и предпочитания. През годините веригата се наложи като един от водещите брандове в сегмента „Направи си сам“ и предлага богато разнообразие от стоки, с които да създадете своя мечтан дом. Mожете да пазарувате в HomeMax при спазване на всички противоепидемични мерки и на място да получите консултация, преди да направите необходимите ви покупки. Затова не отлагайте - представяме ви някои идеи, с които да озелените градината си и да й придадете цвят.

Както знаем, в много от случаите калта може да бъде лечебна. Тази, която цапа обувките и превръща двора ни в същинско поле за офроуд преживяване, обаче не е. За да не ви се налага да мислите всевъзможни варианти как да преминете през „терена“ и да останете с чисто облекло, сега е точният момент да се погрижите за озеленяването. Подходящото време за затревяване е април-май и края на август, до средата на септември.

Тревните смеси са идеалното решение, благодарение на което бързо ще си осигурите красив и плътен зелен килим и ще забравите за криволичещи дворни пътечки, както и за необходимостта от прескачане на определени участъци. А удобството идва с това, че при полагане сместа се нуждае от по-слаба поддръжка и има по-голяма устойчивост към плевели.

Разбира се, за много от вас грижата за зелените площи в градината едва ли е ново начинание. Всеки опитен градинар знае, че появата на дупки в съществуваща тревна площ или нейното оредяване не са рядкост. Именно затова на помощ идва тревна смеска RESTART, която се грижи за гъстотата и освежаването на зелената настилка във вашите двор и градина.

След като вече сте поставили „основата“ на вашето бъдещо кътче за релакс и отмора, не трябва да забравяте, че подобно на всяко създание на природата и тя се нуждае от необходимата поддръжка. Често пъти, дори при правилно и своевременно подстригване на тревната площ се забелязва постепенната смяна на цвета от зелен към жълт. Това често се дължи на липсата на достатъчно пространство за проникване на вода, кислород и хранителни вещества, които да подхранват корените. Ако този факт е налице, очаквайте и скорошната поява на плевели и мъхове. За да избегнете подобен сценарий, силно ви препоръчваме употребата на аератор. Той осигурява необходимото почистване на тревната основа от наслагвания, като едновременно с това перфорира почвата, което гарантира доброто подхранване на кореновата система.

Не е тайна, че зад всяка добре оформена и красива градина стоят поне един ентусиаст градинар и коса, благодарение на която може прецизно да се оформи дори и най-малкият детайл. Верен помощник в това начинание е бензиновата коса, с която бързо и лесно да придадете на тревата и зелените площи желаното оформление. Различните приставки при някои модели са допълнително улеснение за работа дори и на тези, на които им се налага за пръв път да се грижат за добрия облик на своята градина.

Много изследвания сочат, че зеленият цвят успокоява и придава хармония на сетивата и ума. Затова е изключително важно живите растения да присъстват колкото се може повече във всеки дом. А късметлиите, които разполагат със собствен двор и градина, сега имат възможността да ги превърнат в предпочитано и уютно място за прекарване на свободното време, дори да обособят хоум офис на открито.

Освен красивата настилка от свежа и зелена гъста трева, добре подстригани и оформени плетове, не трябва да забравяме и цветята, които ще придадат завършения вид на нашата мечтана градина. Намираме се на прага на едни по-топли и слънчеви дни на пролетта и в очакване на обичаното от всички ни лято, а едно от най-подходящите цветя, което ще радва всички с цветовете си през този период, е алпийският сакъз. Него може да откриете в различни цветове – от червени, лилави и розови, до преплитащи се бяло-розови и червено-бели багри. Той е и последната съставка от нашата рецепта за красива градина.

Още хиляди предложения за градината и дома ви очакват в HomeMax.

Веригата разполага с 8 магазина в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Плевен и Русе. За допълнително удобство може да пазарувате и онлайн.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Съдии, прокурори и следователи нямат задължение да декларират имущество и конфликт на интереси пред Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), съобщават от институцията, ръководена от Сотир Цацаров. На 1 април комисията е взела решението по смисъла на Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество
“Живей умно” е специален проект на “24 часа”, провокиран от новите реалности в живота ни. Ще ви разкажем във вестника и на сайта 24chasa.bg как отговорният бизнес помага реално на хората да живеят по-умно, като пестят енергия, време, ресурси. Иновациите, с които ще ви запознаем, са в различни области
Вчера в Суджоу се проведе годишната конференция за индустрията за изкуствен интелект в Китай за 2020 г. Докладът за развитието на сферата показва, че по брой на заявки за патенти за изкуствен интелект през последните десет години, Китай успява да поддържа първо място света, предава радио Китай. Броят на глобалните заявки за патенти в сферата през

Градина 24 / Дизайн