Напишете дума/думи за търсене

Седем идеи за уникален двор

Предлагаме ви няколко интересни идеи, които можете да използвате, за да украсите личния си парцел. Те ще ви помогнат да надхвърлите обикновените тревни площи и цветни лехи и да направите двора си красив и по-полезен за вас и вашето семейство. И може би градина ще стане уникална с тези идеи.

Кръгъл вътрешен двор 

Кръглата форма на вътрешния двор се слива с природата, придавайки на вашата градина по-мека форма. Той се вписва лесно в малко пространство и е идеален за барбекю. Използвайте тухла, камък или чакъл, за да създадете своето вътрешно пространство.

Ксерискапинг и камъни 

 

Xeriskaping е концепцията за създаване на градина с минимален разход на вода за напояване. Използвайте местни растения и естествена влага. Сложете повече камъни, за да създадете отделни алпинеуми или като фокусни точки за вашите цветни лехи.

Малка зеленчукова градина 

Ако мястото е ограничено, помислете за отглеждане на зеленчуци и билки в сандъци, саксии или други съдове във вътрешния двор или просто на балкона и терасата. Те са декоративни и полезни.

Панорамен басейн

Има басейни, които скриват ръба под потока на водата, създавайки интересен ефект. Чудесен начин да добавите водни елементи към озеленяването си.

Добавете нива 

Различните нива създават визуална интрига във вашия двор. Ако в двора има естествено високи или ниски пространства, озеленяването ще ги открои. Примери: вградена градина, вътрешен двор. Можете също така да изградите тераси, да направите повдигнати лехи за засаждане.

Уютни кътчета 

Не позволявайте далечните ъгли на двора ви да останат неизползвани. Изградете малки вътрешни дворове и микро-градини отстрани на дома си, в забравени ъгли и други зони в задния двор.

Вградени камини и огнища

Винаги е забавно да се събирате около лагерния огън през лятото и ако е в центъра на вътрешния двор, това добавя забавление и визуален интерес. Отворената камина или огнище е чудесна възможност за веранда или площадка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"За нас всички мачове са важни. Убеден съм, че футболистите осъзнават, че това е един от важните мачове. Настроението е добро. Тренираме, играем. Отборът играе добре и съм много доволен от този факт. Не вкарваме голове. Има го това. Създаваме доста положения. С едно постоянство, търпение и работа, това ще се случи
28-годишна родилка с COVID-19 е починала в Сливенско, а бебето й е с отрицателен тест, съобщиха от Областния кризисен щаб. Жената е от община Котел и е сред 34-мата починали през миналата седмица в областта. През изминалата седмица са заболели 383 души, като в сравнение с предходния едноседмичен период те са с близо 29 процента по-малко
Григор Димитров даде интервю за сайта на АТП преди началото на турнира в Монте Карло. – Кой от турнирите Мастърс 1000 най-много турнирите би искал да спечелиш? – Монте Карло е сред първите в списъка. Индиън Уелс и Маями също, разбира се. Там ситуацията е такава, че ако играеш силно на единия турнир, ще го направиш и на другия

Градина 24 / Цветя