Напишете дума/думи за търсене

Кърлежите обичат висока трева, косете я

Редовно косете тревите в дворовете и около тях

Този въпрос ни зададоха няколко читатели, които се опасяват, че като отидат на село или на вилата децата им могат да бъдат ухапани от кърлежи.

Какво трябва да се знае за тези дребни вредни гадинки.

* Премине ли зимното време и започне ли да става топло, идва периодът им.

* Те се ориентират по топлината и миризмата, която се излъчва от тялото.

* Когато започнат да се качват по тялото, те търсят място, което е по-влажно или меко - слабини, зад ушите, зад коляно или на коремната област. Самото забиване на хоботчето на кърлежа е безболезнено, тъй като той притежава уникалната способност да вкарва обезболяваща течност, която играе роля един вид на местна упойка. Освен това, чрез специално вещество кърлежът предотвратява и кръвосъсирването.

* Да знаете, че кърлежите обичат тъмни и влажни места, а добре осветените, слънчеви поляни не ги примамват много.

* В периоди на влажност и дъжд, популацията им нараства доста.

* Съществен факт, на който трябва да се обърне внимание е хубавото окосяване на тревата.

* При наличие на зима без много сняг, но с валежи настъпва силен пик на популацията им.

* Мерките срещу тях трябва да се взимат два пъти в годината - пролетта, когато започва активният растеж на тревата, и през септември и октомври.

Краката на кърлежа са снабдени с куки. Седнал на стрък трева, той ги повдига и тръгва в търсене на жертва (обонятелните органи също са разположени на тези крака). Когато мине човек или животно, кърлежът се придържа умело.
Краката на кърлежа са снабдени с куки. Седнал на стрък трева, той ги повдига и тръгва в търсене на жертва (обонятелните органи също са разположени на тези крака). Когато мине човек или животно, кърлежът се придържа умело.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Руската предупредителна система за опасни ситуации в околоземното космическо пространство през 2020 година е регистрирала 220 опасни приближавания до Международната космическа станция /МКС/ с обекти от космически боклук, предаде ТАСС. Били са наблюдавани и над 4000 хиляди приближавания с руски космически апарати
Общо 2992 чартъра до октомври са планирани на Летище Бургас Първите за сезона германски туристи трябва да кацнат на Летище Бургас на 5 юни - за тази дата е заявен първият чартърен полет от Германия за юни. Два дни по-късно има планиран чартър от Великобритания, показват данни от аеропорта. От оператора на летището „Фрапорт“ обаче признават
"Смъртта на олигарха Петр Келнер остави много въпросителни над бъдещето на PPF - най-голямата бизнес империя на страната, както и празнина в чешката политика. Рискът от нестабилност, създаден от това събитие - във време и без това белязано от огромна несигурност - илюстрира опасностите от олигархичната система

Градина 24 / Дизайн