Напишете дума/думи за търсене

Кърлежите обичат висока трева, косете я

Редовно косете тревите в дворовете и около тях

Този въпрос ни зададоха няколко читатели, които се опасяват, че като отидат на село или на вилата децата им могат да бъдат ухапани от кърлежи.

Какво трябва да се знае за тези дребни вредни гадинки.

* Премине ли зимното време и започне ли да става топло, идва периодът им.

* Те се ориентират по топлината и миризмата, която се излъчва от тялото.

* Когато започнат да се качват по тялото, те търсят място, което е по-влажно или меко - слабини, зад ушите, зад коляно или на коремната област. Самото забиване на хоботчето на кърлежа е безболезнено, тъй като той притежава уникалната способност да вкарва обезболяваща течност, която играе роля един вид на местна упойка. Освен това, чрез специално вещество кърлежът предотвратява и кръвосъсирването.

* Да знаете, че кърлежите обичат тъмни и влажни места, а добре осветените, слънчеви поляни не ги примамват много.

* В периоди на влажност и дъжд, популацията им нараства доста.

* Съществен факт, на който трябва да се обърне внимание е хубавото окосяване на тревата.

* При наличие на зима без много сняг, но с валежи настъпва силен пик на популацията им.

* Мерките срещу тях трябва да се взимат два пъти в годината - пролетта, когато започва активният растеж на тревата, и през септември и октомври.

Краката на кърлежа са снабдени с куки. Седнал на стрък трева, той ги повдига и тръгва в търсене на жертва (обонятелните органи също са разположени на тези крака). Когато мине човек или животно, кърлежът се придържа умело.
Краката на кърлежа са снабдени с куки. Седнал на стрък трева, той ги повдига и тръгва в търсене на жертва (обонятелните органи също са разположени на тези крака). Когато мине човек или животно, кърлежът се придържа умело.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Руски учени разработват биопродукт, който ще осигури възможност медицинските маски да се изхвърлят, без да нанасят вреди на околната среда, пише в. "Известия". Изследователите от Кубанския държавен университет търсят бактерии в три вида почва - градска, чернозем и крайбрежна, които активно се "хранят" с полипропилен - основен компонент на
Това кога черната кутия на разбилия се МиГ-29 ще замине за Русия и какви ще бъдат резултатите ще видим в близко бъдеще, надявам се, когато бъдат процедурно уредени въпросите за нейното изпращане. Това каза пред журналисти в отговор на въпрос заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, цитиран от БТА
Влад Тенев вече официално е най-богатият българин. Той е единият от основателите на Robinhood - американска палтформа за бърз достъп до фондовите пазари. След снощният дебют на компанията на борсата NASDAQ личното му богатство е оценено от агенция "Блумбърг" на 2.4 милиарда долара. Съратникът му Байджут Бхат е с 2.8 млрд

Градина 24 / Дизайн