Напишете дума/думи за търсене

Маргариткоподобни и малко познати

Има поне 10-ина различни тревисти растения, които имат маргаритоподобни цветчета.

На анациклуса са бели. Растението е издръжливо, но не понася подгизнала почва, затова направете добър дренаж. Обича ярко слънце.

Антемисът е подобен, но с жълти цветчета.

Фелицията също е с маргаритоподобни цветове, те са обагрени в синьо с жълто око по средата. Пъпки се разтварят от юли до октомври.

Биденсът е сравнително ново цвете, селектирано е от обикновена трева през 90-те години на миналия век. Независимо дали лятото е хубаво или не, над насечените му листа от май до средата на октомври се разтварят ярко жълти цветчета. Може да се отглежда като почвопокривно или във висящи кошници. Вирее на слънце или на лека сянка. Трябва да се полива редовно и обилно.

Брахикомето изглежда нежно на вид, но е доста издръжливо растение. Обича ярко слънце и почва с добри дренажни свойства. Цъфти с бели, розови, лилави или сини цветчета от началото на лятото до края на септември.

Каландринията е нежно цветенце, което е невзрачно, докато не цъфне. Тогава се оцветява цялото в пурпурно от цветовете, които са толкова обилни, че скриват листата. Предпочита суха песъчлива почва, много слънце и завет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вижте първите страници на "24 часа" от 14 юни през годините до днес. Заглавията са интересни - спомнете си през какво преминаваше България. И сюжети, които обясняват защо сме там, където
Историята на млад гениален лекар, който е роден със синдром на Саванта и има затруднения в общуването с останалите хора, е добре позната на зрителите на малкия екран. Това е в основата на американския сериал “Добрият доктор”, който от няколко години върви у нас. Той е адаптация на едноименната южнокорейска поредица от 2013 г
42-ма са новозаразените с COVID-19 за последното денонощие, което с 39 случая по-малко.  Това показват данните в Националната информационна система.Така общият брой на потвърдените случаи става 420 336. При 3470 направени теста новозаразените са 1,21%. 93 са излекуваните през последното денонощие, а общият им брой е 389 495

Градина 24 / Цветя