Напишете дума/думи за търсене

Капково напояване в двора или на вилата

Това е най-сигурният начин водата да стигне до растенията в точния момент

За всяко по-жежко лято напояването е най-важно, за да приберем хубави плодове и зеленчуци.

Да не говорим, че все по-често агрометеоролозите ни предупреждават да очакваме летни горещи периоди с рязко повишаване на температурите до критични стойности.

Капковото напояване безспорно е най-перспективният начин за доставка на вода до земеделските култури в двора или на вилата.

Това е особено важно за места, които обикновено посещаваме в края на седмицата, а в тях сме заложили на очаквани вкусни домашни зеленчуци, овошки и грозде.

Важно е да знаем:

* При този вид поливане загубите на вода са най-минимални. Това е така, защото водата се доставя на точното място в необходимото количество и в най-подходящия период за развитие на културите в градината. По този начин и почвената влага се усвоява най-пълно от растенията, които отглеждаме, защото е около кореновата им система.

* Другото голямо предимство на капковото поливане е работата при ниско налягане на водата. Според агрономи и хидромелиоратори необходимото налягане в повечето случаи е в рамките на 0,9 - 1,5 атмосфери.

* На трето място направата на подобна инсталация е по силите на почти всеки по-грамотен технически собственик, а вече не би струвало скъпо някой да му я монтира. Още през първата година тя ще се изплати с икономията на вода и получената в повече продукция.
Поддържането на капковата дворна система въобще не е трудно и сложно. Така че предимствата са доста и безспорни.

Предимствата на капковото поливане отдавна са доказани при всички видове култури в двора
Предимствата на капковото поливане отдавна са доказани при всички видове култури в двора
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Събота, 30 юли Плуване 4,30 ч, Йосиф Миладинов, 100 м бътерфлай, финал  Бокс 11,30 ч, Даниел Асенов - Габриел Ескобар (Исп), кат. до 52
Комитетът за световното наследство на ЮНЕСКО добави във вторник 13 културни обекта от Азия, Африка, Арабския регион, Латинска Америка и Европа към списъка на световното наследство, съобщи "Радио Китай". Сред тях са древният град Долавира в Индия, който е един от най-добре опазените селища от периода 3000 – 1500 пр.Хр
Новак Джокович се размина с мечтата си за "Златен шлем" в тениса. Водачът в ранглистата водеше със сет и пробив срещу Александър Зверев (Гер), но позволи на съперника си да направи серия от 8 поредни гейма и загуби 6:1, 3:6, 1:6 на олимпийския турнир в Токио. Зверев е първият германски финалист на олимпиада след Томи Хаас през 2000 г

Градина 24 / Дръвчета