Напишете дума/думи за търсене

Дебелец не обича дъждовете

Семпервивумът, който у нас наричаме дебелец или каменна роза, е от тези сукуленти, които без проблем растат и в градината, и в стаята. Сортовото разнообразие е голямо, разликата е основно в багрите и големината на месестите листа. Те запазват окраската си и зимата, справят се без проблем с ниските температури. Ефектните цветове се отварят след 2-3 години растеж. След това растението загива, но изкарват множество дъщерни розетки.

Цветето е лесно за отглеждане, но си има своите капризи. Расте най-добре в суха, песъчлива или камениста почва. Хранителната може да доведе до изгниване на стъблото. Корените са много къси - може да засадите дебелец и в по-дълбока чиния.

Колкото и да е светлолюбиво, цветето не обича да го прежурят обедните лъчи. Изберете му леко засенчено място в градината, а в стаята го сложете на източен или западен прозорец.

Дебелецът се полива рядко, през 2-3 седмици. Това обаче означава, че при много дъжд на открито ще страда. Добрият дренаж е задължителен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Пенсиите е една от големите теми за четвърти път през тази предизборна година и половина. В предизборна кампания. Една от основните теми са доходите на пенсионерите. Този път има и интересно съвпадение - ден преди парламентарния вот тази неделя влиза в сила 3-ото за годината увеличение на пенсиите. Достатъчно ли е то, това ли бе правилният подход
ГЕРБ покачва резултата си и води пред "Продължаваме промяната" с 9 процента в края на предизборната кампания. "Промяната" продължава да губи привърженици. "Възраждане" обаче върви все нагоре. Това сочи последното представително проучване на Научноизследователския център "Тренд" по поръчка на "24 часа"
Сумата от 50 хиляди лева е нужно да бъде събрана за изграждане на паметник на легендата на българския футбол и “Левски” Георги Аспарухов-Гунди. Това обяви кметът на столичния район “Слатина” Георги Илиев. Проектът е завършен и предстоят административни процедури по официалното му одобряване от всички институции и разрешение за поставянето му в

Градина 24 / Билки