Напишете дума/думи за търсене

НАПРАВИ СИ САМ: Натурална картина

Декорирайте стената с естествени материали

Тази инструкция е свързана със създаването на собствен декор за стена с естествени суровини и запечатването им със смоли, за да могат да бъдат запазени. Използвайки технологията можете да създадете декорации по тема, която искате. В случая е показано как да си направите горска картина, а цветчетата са като големи дървета, храсти и слънце. Но нека да преминем директно към процеса на изработка.

Стъпка 1: Консумативи: 

* дървена рамка;

* сухи цветя и листа;

* хартиена чаша;

* дървени бъркалки за кафе;

* епоксидна смола и втвърдител (подгответе ги както е указано на етикета за съотношението смола и втвърдител - сместа трябва да е прозрачна)

* модел зелена трева за декориране;

* ацетатен лист;

* латекс;

* предпазни средства: респираторна маска и нитрилни ръкавици са задължителни. Не се препоръчва работа със смола за лица под 18 години.

Стъпка 2: Подготовка 

Преди всичко подгответе работното място, поставете дебела пластмасова плоскост, върху която смолата няма да залепне.

Проверете как стои подредбата на горската сцена, която искате да създадете.

Стъпка 3: Нанасяне на латекс 

Нанесете латекс върху задната част на рамката. При изливане на смола, в случай че има малки несъвършенства в основата (дупчици), е възможно твърде голямо изтичане на смола навън. При полагане на латекс върху външните рамки, след втвърдяването на смолата, излишъкът може да бъде отлепен от повърхността. Важно е след нанасяне на латекс да изчакате да изсъхне напълно.

Стъпка 4: Първо покритие 


Сега ще ползваме смолата с втвърдителя, който сме подготвили. С дървените бъркалки нанасяме сместа върху изсъхналия латекс.

Стъпка 5: Зеленини 

Сега обърнете рамката с предната ѝ страна. Нанесете много тънък слой смола. В чаша с малко количество епоксидна смола добавете зелената трева. Трябва да се получи плътна консистенция, без да се разтича. Отново с дървените клечки разстелете дебел слой от „тревата“ на дъното. Това ще е вашата поляна.

Стъпка 6: Дървета и храсти 

Сипете прозрачна смола върху повърхността и разнесете бързо. Смолата трябва да е на дебел слой. Внимателно, с помощта на пинсета, разположете цветята, като оформите градинката, която сте планирали. Имайте предвид, че цветовете ще се фиксират в твърдата смола и ще останат както сте ги наредили.

Стъпка 7: На следващия ден 

Макар че цялата „картина“ е фиксирана, необходимо е още два пъти да покрием повърхността с прозрачна смола. На този етап също можете да добавяте допълнителни красиви неща, например малки пухчета и цветчета. Нужни са още 120 г смес от смола и втвърдител, за да се покрие.

Стъпка 8: Забавна част 


Сега вашата декорация е изсъхнала и готова за монтиране. Нека започнем с премахване на ацетатния лист. Това е много забавна и удовлетворяваща част от процеса. Листът ще излезе, след като го обелите.

Стъпка 9: Втори пилинг 


Тъй като, както казахме, сме взели предпазни мярки с нанасянето на латекс, излишъкът от смола, след нанасянето на втория слой, е изтекъл навън. Сега той ще бъде отстранен, чрез отлепване на по-късния слой.

Стъпка 10: Фиксиране 


Сега след всичкия пилинг, малка почивка и продължаваме с куките. Фиксирайте от двете страни с винт. Поставете картината директно на стената, където сте подготвили куките. Ако искате можете да завържете въже на двете куки на гърба на декорацията ви и да я закачите на един пирон. Може да се чудите защо да пробивате две дупки, а не да я закачите на един пирон.. Ами това придава по-привлекателен вид.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Комитетът за световното наследство на ЮНЕСКО добави във вторник 13 културни обекта от Азия, Африка, Арабския регион, Латинска Америка и Европа към списъка на световното наследство, съобщи "Радио Китай". Сред тях са древният град Долавира в Индия, който е един от най-добре опазените селища от периода 3000 – 1500 пр.Хр
Новак Джокович се размина с мечтата си за "Златен шлем" в тениса. Водачът в ранглистата водеше със сет и пробив срещу Александър Зверев (Гер), но позволи на съперника си да направи серия от 8 поредни гейма и загуби 6:1, 3:6, 1:6 на олимпийския турнир в Токио. Зверев е първият германски финалист на олимпиада след Томи Хаас през 2000 г
Преизчислението на пенсиите със среден осигурителен доход от 2018 г. ще остави над 915 хил. души без увеличение, или 44% от всички пенсионери. Това са 915 хиляди причини ние да предложим пенсиите да се актуализират с вдигане на тежестта на стажа на 1,35, заедно с повишаване на минималната и максималната пенсия

Градина 24 / Дизайн